10 fødevarer, der sænker testosteron

Der er mange grunde til, at testosteronniveauet falder hvert år, men en vigtigere er diæt. I den vestlige verden, flittigt fremmet af offentlige institutioner, er vi primært afhængige af fødevarer, der er fundamentalt forskellige fra det, vi har brugt i det meste af vores udvikling.

Vores kroppe har (endnu) ikke tilpasset sig denne type diæt, og derfor føler vi konsekvenserne: overvægtstakten stiger overalt, civilisationssygdommene stiger, og testosteronniveauerne falder.

Uden korrekt ernæring kan din testosteronproduktion ikke fungere. Fordi gennem mad forsyner du din krop med byggestenene og råmaterialerne. Du kan føde dig selv for at få din krop til at køre som en velolieret maskine, eller det rykker og knirker, fordi du fylder det forkerte brændstof i tanken.

I denne artikel vil vi se på 10 fødevarer, der saboterer din testosteronproduktion.

1. Vegetabilske olier

I denne artikel diskuterer vi, hvorfor fedtstoffer er så vigtige for testosteronproduktionen. Men det betyder ikke noget, hvilken slags fedt. Mens mættede og enumættede fedtsyrer øger testosteron, vil det beskadige flerumættede.

I årevis har sympatisk margarineannoncering lært os, at vegetabilske fedtstoffer rig på flerumættede fedtsyrer er sunde. Men det modsatte er tilfældet.

Problemet med disse vegetabilske fedtstoffer er, at forholdet mellem omega-3 og omega-6 ofte er meget ugunstigt. Et forhold på 1: 1 menes at betragtes som sundt og naturligt. Vi er nu nået 16: 1 til fordel for omega-6 fedtsyrer.

Problemet med dette er, at omega-6 fedtsyrer fremmer betændelse.

Og disse kroniske betændelser sænker testosteron og favoriserer en række andre civilisationssygdomme.

Af denne grund skal du undgå solsikkeolie, tidselolie, sojaolie, rapsolie og margarine. Brug i stedet kokosolie, olivenolie, arganolie, smør eller ghee.

2. Transfedt

Transfedt er endnu værre end flerumættede fedtsyrer. Disse er også vegetabilske olier, som stadig er mere industrielt forarbejdede for at gøre dem mere stabile.

Det er nu almindeligt kendt, hvor usunde disse typer fedtstoffer er. Transfedt lavere testosteron, lavere sædtal og 2% mere transfedt i din kost øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme med 23%.

Fordi de er billige og nemme at behandle, bruges de i de fleste fastfood-restauranter. Især når det er stegt.

3. Soja

Soja er i øjeblikket i centrum for en heftig kontrovers.

Nogle siger, at det er en værdifuld proteinkilde, og der er ingen undersøgelser, der viser, at det sænker testosteron. Andre siger, at soja fører til mandlige bryster, overskydende østrogen og Nintendo Wii-brug. Sandheden er sandsynligvis et sted imellem.

Fordi der er klare beviser for, at soja har negative virkninger på den mandlige krop.

  • I 2004 opdagede et forskergruppe ledet af Trent D. Lund, at en isoflavon kaldet Equol indeholdt i sojabønner næsten fuldstændigt kan hæmme aktiviteten af ​​dihydrotestosteron (DHT).
  • En undersøgelse fra 2011 kiggede på en 19-årig mand, der startede en sojabaseret diæt. I løbet af undersøgelsen mistede han interessen for sex og led af erektil dysfunktion. Testosteron og DHT var tvivlsom. 1 år efter afslutningen af ​​kosten kom hendes erektile og hormonelle helbred sig fuldt ud.
  • En undersøgelse fra 2013 viste, at sojaprotein sænker testosteronniveauet efter træning.
  • I 2008 blev 99 infertile mænd undersøgt, og dem, der spiste mest soja, havde det laveste sædtal.
  • To undersøgelser viser, at hanrotter, der allerede var udsat for soja i moderens mave, havde problemer med at udvikle deres kønsorganer.
  • Forskere opdagede i 2005, at sojaprotein reducerer testosteron og DHT hos unge mænd.

4. Hørfrø

Hørfrø betragtes som meget sundt på grund af de høje niveauer af omega-3’er. For mænd er de dog ikke den bedste kilde til disse fedtsyrer.

Fordi hørfrø også indeholder plantestoffer, der har østrogenlignende virkninger i kroppen.

I en undersøgelse kunne en kvinde, der lider af overskydende testosteron, reducere sine niveauer med 70% af hørfrø dagligt med 70%. Selvfølgelig kan dette ikke oversættes 1: 1 til raske mænd, men det viser stadig, at hørfrø har en stærk anti-androgen virkning.

5. Lakrids

Emnet er endnu ikke undersøgt meget intensivt, men der er klare indikationer på, at lakrids ikke er den bedste søde for mænd.

En undersøgelse har vist, at selv 7 gram dagligt i 4 dage fører til et markant fald i testosteronniveauer. Efter at lakridsforbruget var begrænset, genvandt værdierne sig fuldstændigt. Den aktive ingrediens glycyrrhizin menes at være ansvarlig.

6. Mint

Pebermynte er desværre ikke et godt alternativ til en snack. Menthol sænker testosteron og reducerer seksuel lyst.

I en undersøgelse med rotter fandt forskerne, at niveauet af testosteron blev reduceret med 51%, når dyrene modtog spearmintete i en andel på 20 g / l, der blev administreret.

Den eneste menneskelige undersøgelse om emnet blev udført med kvinder, der havde overskud af testosteron. En kop pebermynte te, to gange om dagen i 5 dage, reducerede frit testosteron med 30%.

7. Alkohol og frem for alt øl

Det er ikke underligt, at alkohol sænker testosteron, men et glas her og der vil ikke gøre nogen stor forskel. I en undersøgelse skulle en gruppe mænd og kvinder have 2-3 drinks om dagen. I 3 uger.

Testosteronniveauer hos mænd faldt 6,8%, kvinder ændrede sig ikke. I en anden undersøgelse, hvor mængden af ​​alkohol blev øget, faldt værdierne betydeligt med 23%.

Som overalt gælder: Dosen er gift.

Hos rotter fodret med fx 5% af deres daglige kalorier fra alkohol blev kønsorganerne reduceret med 50%.

Det vigtigste er, hvad du drikker. Fordi ølhumle også indeholder testosteronsænkende phytoøstrogener. Vin er det bedste alternativ.

8. Mejeriprodukter

60-70% af østrogenerne, som vi indtager sammen med mad, kommer fra mejeriprodukter.

Malkekøer på massebedrifter forbliver drægtige i 300 dage om året og er fulde af hormoner og dårlig ernæring.

I en japansk undersøgelse, hvor mænd drak 600 ml mælk om dagen, steg østrogenniveauerne markant, og testosteron blev elimineret.

Så brug ikke mejeriprodukter så meget som muligt.

Hvis du ikke kan undvære noget, så tag i det mindste fedtfattig mælk, fordi hormoner er fedtopløselige og hovedsageligt er i mælkefedt.

9. Forarbejdet kød

Ud over de involverede moralske vanskeligheder fodres husdyr fra fabrikken med helt unaturlig mad, injiceret med hormoner og antibiotika.

I disse dyrs fedtvæv akkumuleres forurenende stoffer, og der er tegn på, at forbrug af disse kødprodukter øger østrogen i kroppen.

I modsætning hertil er kød fra græsrensede dyr ret i stand til at øge testosteron.

10. Kornprodukter

De fleste korn indeholder et protein, der er blevet berømt: gluten.

Igen er spøgelserne opdelt, hvor skadeligt det er nu. Én ting er vigtig for os: gluten øger prolactin.

Prolactin er en testosteronantagonist, og en stigning i dette hormon undertrykker testo og dopamin. Derudover har højt forarbejdede kornprodukter været forbundet med flere sygdomme, fordi de producerer en stærkere insulinrespons end rent sukker.

Der er ingen gode forudsætninger for sund T-produktion.

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta