5 sunde fødevarer med lavt kulhydratindhold, du bør spise

Vi ved, at kulhydrater er hjørnestenen i de fleste kostvaner, ikke alle «gode» og ikke alle «dårlige». Nogle typer kulhydrater er sunde og nyttige for helbredet, mens andre, hvis de indtages for ofte og i store mængder, øger risikoen for at udvikle diabetes og koronararteriesygdom ud over vægtøgning.

For at undgå at hæve det glykæmiske indeks, der ikke hjælper dig med at tabe dig, skal du vælge fødevarer med lavt kulhydratindhold for at slukke din sult midt om morgenen og eftermiddagen.

Når du vil tabe dig, er kulhydrater ofte de første fødevarer, der skal skære ud. I virkeligheden bør en afbalanceret diæt aldrig være uden mad, da alle er vigtige for vores helbred og velbefindende. Men vi ved, at misbrug af kulhydrater fører til en stigning i det glykæmiske indeks, der bestemt ikke hjælper dig med at tabe dig.

Vær derfor forsigtig med at følge en velafbalanceret diæt: snacks med lavt kulhydratindhold midt om morgenen og eftermiddagen skal parres med helkulhydratrige retter for at slukke sult og undgå binge-spise.

De snacks, der stammer fra sunde fødevarer, bør aldrig mangle en sund og afbalanceret kost, de er gode og giver os en følelse af mæthed med det samme.

Men hvad er de fødevarer uden kulhydrater, der giver os mulighed for at spise uden at gå op i vægt?

Kulhydrater findes hovedsageligt i disse fødevarer:

  • frugt
  • Grøntsager
  • Brød, korn og kornprodukter
  • Mælk og mejeriprodukter
  • Fødevarer med tilsat sukker (for eksempel kager, kager og sukkerholdige drikkevarer)

Blandt de sunde fødevarer, der er rige på gode kulhydrater, finder vi

  • De rig på kostfibre, såsom fuldkorn
  • Dem uden tilsat sukker.

5 Fedtfattige fødevarer

1. Frisk sæsonbetonet frugt

Æbler, bananer, jordbær, appelsiner, mandariner, ferskner eller abrikoser er perfekte til din snack med lavt kulhydratindhold. Husk at foretrække den rå version med skallen til at opbevare alle tilgængelige næringsstoffer.

2. Nødder

Valnødder, mandler, hasselnødder og pistacienødder, udover at være fremragende snacks (jeg anbefaler, at du ikke overstiger 30-35 gram), er en fremragende kilde til antioxidanter, vitaminer og mineraler, samt indeholder gode fedtstoffer, der giver en god ernæring til hjernen og hjertet.

3. Yoghurt

Almindelig, mager, med frisk eller klumpet frugt eller med 30 gram korn, yoghurt er en af ​​de bedste snacks med lavt kulhydratindhold! Du kan spise for at føle dig mæt og undgå andre typer snacks, der får dig til at tage på i vægt.

4. Grøntsager

Grøntsager er et gyldigt alternativ til frugt, da de garanterer en god forsyning af fibre, vitaminer og antioxidanter med meget få kalorier. Prøv at blande søde grøntsager som gulerødder, græskar, arugula, cikorie, radiser, rødbeder, selleri og agurker, tilsæt en knivspids ingefær, og du er færdig.

5. Korn

Hvede, havre og rug kan være en god snack med lavt kulhydratindhold, men i stedet for at købe færdige barer i købmanden, hvorfor ikke prøve at lave dem selv? Det er meget simpelt!

Dette er de ingredienser, du har brug for: 100 gram blandet korn, 100 gram honning eller ahornsirup, 50 gram hakkede hasselnødder (mandler eller valnødder), 40 gram rå rørsukker, en spiseskefuld ingefær i pulverform og zest af en halv citron. Efter at have smeltet sukker og honning på komfuret og tilsat alle ingredienserne, hæld dejen på et bageplade på pergamentpapiret for at danne stængerne. Når det er koldt, kan du holde dem inden for rækkevidde for en sund snack.

Lad dig derfor ikke narre af de udsagn, der høres næsten overalt i forbindelse med faren for kulhydrater: de er og fortsætter med at være en grundlæggende del af en sund kost, fordi de kan give kroppen det brændstof, der er nødvendigt til aktivitet fysisk og for organernes funktion.

De bedste kilder til kulhydrater (frugt, grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn) giver også vigtige vitaminer, mineraler og fibre samt mange vigtige phytonutrients.

Deltag i vores KETO-NYHEDSBREV OG MODTAG PERIODISKT TIPS, OPDRAG OG MERE FOR KETO-ELSKERE

Estaremos encantados de escuchar lo que piensas

Deje una respuesta